7. maj 2012

Tøjdyr og separationsangst - en fin lille cocktail..?

En elefant blev skabt. Eller muligvis er der tale om en "muse-fant" - den ligner i hvert fald en krydsning mellem en elefant og en mus, selvom opskriften lød på "elefant". Men fin er den da blevet, synes jeg.


Jeg forsøgte at få et billede af Alberte med elefanten, men det kunne ikke lade sig gøre. Hun har nemlig fået sig et stykke favorit legetøj, der sjældent forlader hendes side. En "Barba Lilla" bamse. Jeg forstår ikke, hvorfor det lige præcist er den bamse, hun har kastet sin kærlighed på. Hun har en bamse, som hun sover tæt med, men i dagtimerne er det denne "skønne" skabning, der får alt hendes kærlighed og opmærksomhed. Jeg havde aldrig troet, at en baby på 8 mdr kunne favorisere legetøj på den måde.Den er med uanset, om man kravler (hvilket i øvrigt bliver gjort helt efter bogen nu), eller om man har boldbad i kravlegården.

Og så er der lige det nyeste frustrationselement, som fylder meget herhjemme: separationsangst. Den sidste 1½ uge er Alberte vågnet en gang i løbet af aftenen - stortudende. Man har virkelig kunnet fornemme hendes angst. Vi har trøstet og trøstet, men så snart vi forlader hendes værelse begynder sirenen igen. Det varer så en times tid, hvorefter hun endelig falder i søvn og sover resten af natten (mere eller mindre). I går aftes kulminerede det for alvor. Hun vågnede først kl.22.30, men græd så mere eller mindre uafbrudt til kl.1, hvor kæresten gav op og tog hende med ind i vores seng, hvor hun efter lidt tid faldt i søvn. Hun blev så lagt i egen seng for at vågne frisk og "veludhvilet" kl.6.00. Det var skisme hårdt for både den barslende far samt moderen, der skulle tidligt op og på arbejde.

Jeg ved simpelthen ikke, hvad vi skal gøre med den lille bange pige. Det er så synd for hende, man kan virkelig se, at hun er skræmt - det lyser langt ud af øjnene på hende, når vi kommer ind til hende. Gode råd og erfaringer modtages med kyshånd. Jeg overvejer en lille lampe, men det er kun i går, at hun er vågnet, efter det blev mørkt.

Update: Opskriften på elefant/musefant findes her.

4 kommentarer:

  1. Jeg hepper på en muse-fant! Det er da et lidt sejt dyr.

    SvarSlet
  2. Ja, muse-fant :-) Hvor har du fundet opskriften?

    SvarSlet
  3. Man kan undre sig lidt over, hvordan sådan et dyr kom til verden... Indlægget er nu opdateret med link til opskrift.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...